Πίνδαρος Βακχυλίδης : ανθολογία σχολιασμένων αποσπασμάτων - Βακχυλίδης, π. 505-π. 430 π.Χ. (Κλασική γραμματεία, 2010)
Στο βιβλίο αυτό ενώνονται οι δύο τόμοι των κορυφαίων χορικών μας ποιητών, του Πινδάρου και του Βακχυλίδη, που κυκλοφόρησαν από το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ σε επιμέλεια και σχολιασμό των Malcolm M. Willcock και Herwig Maehler, αντίστοιχα. Πίνδαρος και Βακχυλίδης διαφέρουν πολύ ως προς το ύφος, ακόμα και στις επινίκιες ωδές όπου συμμορφώνονται κατ? ανάγκην με συγκεκριμένες ποιητικές συμβάσεις. Οι επινίκιες ωδές του Πινδάρου φημίζονται για την περιπλοκότητα και την υπαινικτικότητα, ενώ ο Βακχυλίδης διακρίνεται για την ισορροπημένη δομή και την εναργή αφήγηση, ικανή να δημιουργήσει σκηνές ιδιαίτερα δραματικές και βαθιά συναισθηματικές. Ωστόσο, όπως υποστηρίζεται από τους επιμελητές-ανθολόγους του τόμου, μια αμερόληπτη προσέγγιση των έργων του Βακχυλίδη αποδεικνύει πως δεν είναι διόλου κατώτερος του Πινδάρου. Περιλαμβάνονται εισαγωγές για τον βίο, τη σκέψη, τη γλώσσα και το ύφος των δύο ποιητών, καθώς και για το ποιητικό είδος που υπηρετούν.