Οι 'Ελληνες της δύσης - Braccesi, Lorenzo (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 1997)
Η ίδρυση ελληνικών αποικιών στη Δύση στάθηκε μια αληθινή εποποιία, κατά την οποία από τις αρχές του 8ου αιώνα π.Χ. μικρές ομάδες νέων που δεν είχαν καμιά ελπίδα να επιβιώσουν στην πατρίδα τους βγήκαν σε μια θάλασσα άγνωστη και γεμάτη κινδύνους, αναζητώντας έναν καινούριο τόπο για να οικοδομήσουν ένα πιο ευοίωνο μέλλον. Το βιβλίο είναι ένα μαγευτικό ταξίδι στη Μεσόγειο και τη Μεγάλη Ελλάδα, με σκοπό την ανακάλυψη των ριζών του πολιτισμού μας.