Η Μονή της Παντάνασσας στον Μυστρά : οι τοιχογραφίες του 15ου αιώνα - Ασπρά Βαρδαβάκη, Μαρία (Σειρά Δ' : Βυζαντινά μνημεία, 2005)
Στο βιβλίο γίνεται αρχικώς σύντομη αναφορά στην ιστορία του Μυστρά και στην αρχιτεκτονική του καθολικού της Μονής. Εν συνεχεία, περιγράφονται αναλυτικά οι τοιχογραφίες του ναού που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα και η τεχνοτροπία τους. Τέλος, παρουσιάζονται τα συμπεράσματα τόσο για τους ζωγράφους όσο και για τη θέση της Παντάνασσας στη βυζαντινή τέχνη της εποχής των Παλαιολόγων.