Γεώργιος Μπονάνος : κεφαλλήν εποίει - Γαβρίλη, Μαρία Α. ([Libro d'Oro], 2014)
Η έκδοση αποτελεί φόρο τιμής των απογόνων του γλύπτη στον σημαντικό πρόγονό τους και έχει στόχο να αναδείξει τον Γεώργιο Μπονάνο, τον παραγωγικότερο νεοέλληνα γλύπτη, τα έργα του οποίου κοσμούν την Αθήνα, την Κεφαλονιά, και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για τη συγγραφή του βιβλίου οι εγγονοί του γλύπτη άντλησαν στοιχεία από το αρχείο του (το οποίο δώρισαν, μαζί με τα σχέδιά του και γλυπτά, στο Μουσείο Μπενάκη), τις αφηγήσεις της μικρότερης κόρης του Ειρήνης, τις γραπτές μαρτυρίες όσων τον γνώρισαν, τις περιγραφές και την αξιολόγηση των έργων του από τον Τύπο και τους ιστορικούς της τέχνης -σύγχρονους και μεταγενέστερους - και την δική τους βιβλιογραφική έρευνα.