Ο Καρυοθραύστης : μια βελούδινη ιστορία - Baxter, Nicola (Σαββάλας, 2005)
Η παραμονή των Χριστουγέννων, έτσι κι αλλιώς μέρα ξεχωριστή, γίνεται στ' αλήθεια μαγική για το μικρό κορίτσι της ιστορίας. Το δώρο του νονού της την ταξιδεύει σ' έναν κόσμο ονειρικό και την κάνει να ζήσει μια αξέχαστη περιπέτεια. Η υπέροχη και πρωτότυπη εικονογράφηση ζωντανεύει αυτή την πολυαγαπημένη ιστορία, ενώ η βελούδινη υφή της δίνει στο βιβλίο τόνο γιορτινό.