Τεχνολογία μουσικής : τα ηλεκτρονικά της εγγραφής και της αναπαραγωγής - Brice, Richard (Τζιόλα, 2001)
Η Τεχνολογία Μουσικής προορίζεται για Ηλεκτρονικούς που χρειάζονται εξειδικευμένες πληροφορίες για την αναπαραγωγή μουσικής ή για τεχνικούς αναπαραγωγής ήχου που θέλουν να εξοικειωθούν με την ηλεκτρονική τεχνολογία. Αυτός ο εύχρηστος τόμος αποτελεί τον τεχνικό οδηγό ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής μουσικής που περιέχει τις επιστημονικές πληροφορίες αλλά επικεντρώνεται και στα πραγματικά μηχανήματα, τεχνικές και κυκλώματα. Καλύπτει όχι μόνο βασικές τεχνικές ηχογράφησης και ηχητικά εφφέ, εξαρτήματα όπως μικρόφωνα, ενισχυτές και μουσικά όργανα, αλλά και τεχνολογία λυχνιών, στερεοφωνικό και ψηφιακό audio, sequencer και MIDI, ακόμα και μια ματιά στον συγχρονισμο video και μια επισκόπηση της ηλεκτρονικής μουσικής.