The Alpha Bank collection : painting, prints, sculpture - Οράτη, Ειρήνη, 1956-; Moser, Tony; Γιαννακοπούλου, Τζούντυ (Alpha Bank, 2005)
Επετειακή έκδοση που έγινε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 125 ετών λειτουργίας της Τραπέζης. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα σημαντικότερα έργα της Συλλογής Έργων Τέχνης, που χρονολογούνται από το 1880 έως σήμερα. Στο βιβλίο υπάρχει ένα χρονικό για την ιστορία της Τραπέζης, κείμενο για τη δημιουργία και το περιεχόμενο της Συλλογής, καθώς και επιμέρους κείμενα για τη ζωγραφική και τη χαρακτική του 19ου και του 20ού αιώνα. Το παράρτημα των έργων έχει χωριστεί σε πέντε ενότητες, ανάλογα με την εποχή που αντιπροσωπεύουν τα έργα και η έκδοση συμπληρώνεται με βιογραφικά σημειώματα για τους καλλιτέχνες.