Η συλλογή της Alpha Bank : ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική - Οράτη, Ειρήνη, 1956-; Παυλόπουλος, Δημήτρης, 1966- (Alpha Bank, 2005)
Πρόκειται για επετειακή έκδοση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 125 ετών από την ίδρυση της Τραπέζης, στην οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα σημαντικότερα έργα από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank που χρονολογούνται από το 1880 έως τις αρχές του 21ου αιώνα. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ένα χρονικό για την ιστορία της Τραπέζης, ένα κείμενο για τη δημιουργία και το περιεχόμενο της Συλλογής, επιμέρους κείμενα για τη ζωγραφική και τη χαρακτική του 19ου και του 20ού αιώνα, καθώς και παράρτημα με τα έργα, το οποίο εμπεριέχει τέσσερις ενότητες με βάση την περίοδο δημιουργίας τους και μία αφιερωμένη στη χαρακτική. Η Έκδοση ολοκληρώνεται με τα βιογραφικά σημειώματα των καλλιτεχνών.