Myth and coinage : representations, symbolisms and interpretations from the Greek mythology - Τσαγκάρη, Δήμητρα, 1971- (Ministry of Culture and Tourism : National Archaeological Museum : Numismatic Museum : Alpha Bank, 2011)
Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της ομότιτλης εκθέσεως η οποία παρουσιάσθηκε συγχρόνως στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Νομισματικό Μουσείο από 15 Απριλίου έως 27 Νοεμβρίου 2011. Ο κατάλογος χωρίζεται σε δύο μέρη, στην Εικονογράφηση του Μύθου και στην Χρήση του Μύθου. Αναλύονται ο μύθος, ο συμβολισμός και η ερμηνεία των μυθικών μορφών προσώπων, και ιστοριών και έχει πλούσια βιβλιογραφία. Περιέχει 604 φωτογραφίες αρχαίων νομισμάτων από τις Συλλογές της Alpha Bank και του Νομισματικού Μουσείου, αγγείων, γλυπτών και έργων μεταλλοτεχνίας από τις Συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και δύο έργων της Εθνικής Πινακοθήκης.