Γιώργος Μανουσάκης - Κουμβακάκη, Μυρτώ (Σειρά Α' : Νεοελληνική τέχνη, 2005)
Η νέα έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας καταγράφει τη μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία του Γιώργου Μανουσάκη (1914-2003), ενός από τους άξιους εκπροσώπους της γενιάς του '30. Εικόνες του ελληνικού χώρου, νεκρές φύσεις και λουλούδια, καθώς και απεικονίσεις της ανθρώπινης μορφής και τα προσφιλή θέματα των έργων του. Τα δούλεψε με διάφορα υλικά-ακουαρέλα, τέμπερα, λάδι ή αυγοτέμπερα. Πολλά είναι και τα σχέδια του, με μελάνι, μολύβι, ακόμα και με μαρκαδόρους. Ιδιαίτερα αγαπούσε επίσης την τέχνη της χαρακτικής και τη λιθογραφία. Εκτός από τη ζωγραφική ασχολήθηκε και με την τέχνη του βιβλίου, τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, το θέατρο σκιών, τη βοτανολογία και τον αερομοντελισμό.