Στάδια και αγώνες από την Ολυμπία στην Αντιόχεια - Καββαδίας, Γιώργος Γ. (Ίτανος, 2004)
Το θαυμάσιο αυτό επιστημονικό σύγγραμμα και λεύκωμα ανάγλυφα μας δίνει πλήρως τη λαμπερή πορεία, ολόκληρων χιλιετιών και της εξέλιξης των αγωνιστικών εκφράσεων. Ο αθλητισμός, σημαντικός παράγων ενότητας του αρχαίου ελληνισμού κόσμου, προσέφερε την τέλεια έκφραση του ελεύθερου πολίτη που διαφέντευε το πνεύμα του και το σώμα του.