Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες : μια εναλλακτική προσέγγιση για όλους - Μπόντη, Ελίνα Ι. (Μέθεξις, 2013)
Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, σε άτομα με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, αλλά και σε όλες τις ειδικότητες και τους φορείς που ασχολούνται με την εκπαίδευση, την ψυχολογία και την ανάπτυξη των ατόμων με δυσκολίες στη μάθηση. - Διαφορετικές Θεωρητικές Προσεγγίσεις σχετικά με τη Φύση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών. - Ικανότητες και Αδυναμίες σε επιμέρους Μαθησιακούς Τομείς: Ανάγνωση, Γραφή, Προφορικός και Γραπτός Λόγος, Μαθηματικά, κ.ά. - Βασικές Αρχές Αξιολόγησης και Προτεινόμενες Διαγνωστικές Δοκιμασίες ανά Μαθησιακό Τομέα. - Μέθοδοι, Τεχνικές και Ασκήσεις Ειδικής Παιδαγωγικής Παρέμβασης.