Τι στην ευχή να κάνεις αν χάσεις κάποιον που αγαπάς - Romain, Trevor (Κέδρος, 2004)
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά και τα πιο σκληρά πράγματα που μπορούν να συμβούν στη ζωή μας. Κάποιος που αγαπάμε πεθαίνει κι ολόκληρος ο κόσμος μας αλλάζει. Τι μπορούμε να κάνουμε; Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου ξέρει, επειδή του έχει συμβεί. Κι έτσι δίνει απαντήσεις με απλά, ειλικρινή λόγια σε θέματα που απασχολούν κάθε παιδί σε μια τέτοια περίπτωση: -Γιατί πεθαίνουν οι άνθρωποι; -Φταίω εγώ για το θάνατο; -Τι γίνεται το σώμα του ανθρώπου που πέθανε; -Πώς μπορώ να πω αντίο; Περιγράφει τα δυνατά, μπερδεμένα συναισθήματα που μπορεί να νιώθει ένα παιδί και προτείνει τρόπους για να αισθανθεί καλύτερα. Εξηγεί στο παιδί ότι δεν είναι κακό να κλάψει, να μιλήσει για το θάνατο, να πενθήσει... και να συνεχίσει τη ζωή του.