Αφορισμοί - Petan, Zarko, 1929-2014 (Αστάρτη, 1998)
Οι αφορισμοί είναι σύντομες φράσεις συμπυκνωμένης σοφίας, που απευθύνεται τόσο στο μυαλό όσο και στην καρδιά του αναγνώστη, κάνοντάς τον άλλοτε να κουνά θυμόσοφα το κεφάλι, άλλοτε να χαμογελά ξαφνιασμένος και άλλοτε να ξεσπά σ' ένα ακράτητο λυτρωτικό γέλιο.