Νταντά με χρέη συζύγου - Weldon, Fay, 1933- (Ξένη πεζογραφία / Κέδρος, 2009)
Απολαμβάνουν τη σχέση τους χωρίς τα ιερά δεσμά του γάμου. Τριάντα και κάτι, ανεξάρτητοι και καλλιεργημένοι. Η μποέμ Χάτι από το χώρο των εκδόσεων και ο αριστερών πεποιθήσεων δημοσιογράφος Μάρτιν. Ο ερχομός της κόρης τους φέρνει τα πάνω κάτω. Πόσο μπορεί να αντέξει μια έξυπνη, δραστήρια γυναίκα τον κατ' οίκον περιορισμό, όταν μάλιστα αυτός συνοδεύεται από νεύρα τεντωμένα, ρούχα ασιδέρωτα, ένα μωρό που κλαίει και άδειο ψυγείο; Έξι μήνες. Τότε είναι που η Πολωνή Ανιέσκα μπαίνει στη ζωή τους. Πολύ σοβαρή για να αποτελέσει απειλή για το ζευγάρι, πολύ ικανή για νταντά της μικρής Κίτι, πολύ αποφασιστική για να επαναφέρει την τάξη στο χάος. Κου-κου-τσά με το μωρό, πίτα με καρότο για την σκληρά εργαζόμενη Χάτι, σεμνή επίδειξη χορού της κοιλιάς στον Μάρτιν. Η Ανιέσκα όλα τα μπορεί και όλα τα κάνει. Το τι πραγματικά κρύβει στο μυαλό της όμως δεν είναι για την ώρα ξεκάθαρο... Μια απολαυστική ματιά από τη δημοφιλή Βρετανίδα συγγραφέα της Διαβολογυναίκας Φέι Γουέλντον στην καθημερινότητα των σύγχρονων ζευγαριών που προσλαμβάνουν μπέιμπι σίτερ.