Ένα όνειρο, δύο χρώματα : μυθιστόρημα - Stockett, Kathryn, 1969- (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Μίνωας, 2010)
Τρεις συνηθισμένες γυναίκες πρόκειται να κάνουν ένα ασυνήθιστο βήμα... Μισισιπή, 1962. Η Σκίτερ έχει μόλις επιστρέψει σπίτι της μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο. Μπορεί να έχει ένα πτυχίο, αλλά η μητέρα της δεν θα νιώσει ικανοποίηση παρά μόνο όταν η Σκίτερ φορέσει βέρα... Η Έιμπιλιν είναι μια μαύρη υπηρέτρια, αφοσιωμένη στο κοριτσάκι που φροντίζει, αν και ξέρει πως θα έρθει η στιγμή που και των δύο η καρδιά θα ραγίσει. Η Μίνι, η καλύτερη φίλη της Έιμπιλιν, μπορεί να μαγειρέψει καλύτερα από τον καθένα, αλλά δεν μπορεί να συγκρατήσει τη γλώσσα της... Έτσι χάνει πάλι τη δουλειά της. Παρόλο που φαίνονται εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, αυτές οι γυναίκες θα συναντηθούν χάρη στο σχέδιο της Σκίτερ, που θα τις βάλει σε κίνδυνο. Γιατί όλες τους πνίγονται από τα αόρατα όρια που προσδιορίζον την πόλη τους και την εποχή τους. Με τις φωνές των ηρωίδων της να ηχούν ολότελα αληθινές, η Κάθριν Στόκετ δημιουργεί τρεις ασυνήθιστες γυναίκες που η απόφασή τους να αρχίσουν ένα δικό τους κίνημα αλλάζει για πάντα μία πόλη και τον τρόπο που οι γυναίκες της -μητέρες, κόρες, φίλες- βλέπουν η μία την άλλη. Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα, γεμάτο σπιρτάδα, χιούμορ και ελπίδα, μια οικουμενική ιστορία για τα όρια που μας καθορίζουν και γι' αυτά που ξεπερνάμε.