Εκθέσεις γυμνασίου : αναπτυγμένα θέματα : βοήθημα στην έκθεση, έκφραση με αξιοποίηση πολλών παραδειγμάτων από τα παλιά ελληνικά μας : Γ΄ Γυμνασίου - Δημητρακόπουλος, Γιώργος Θ. 1950- (Εκθέσεις γυμνασίου / Γ, 1990)
Σε κάθε ενότητα θα βρει ο μαθητής διάφορα θέματα στηριγμένα στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της τάξης του και σε άλλα λογοτεχνικά κείμενα με τα οποία θα εμπλουτίσει τον λεξιλογικό κι εκφραστικό του κώδικα. Σημαντική προϋπόθεση πάνω σ αυτό αποτελεί και το πλούσιο λεξιλόγιο που παραθέτουμε σε κάθε θέμα.