Ελληνικά κεντήματα : σχέδια από την ελληνική παράδοση. - Μεγαπάνου, Αμαλία, 1929-2020 (Τα Νέα, 2014)
Δημοσιεύονται εικόνες και σχέδια κεντημάτων, μαζί με οδηγίες-προτάσεις της συγγραφέως για εφαρμογές σε «σταυροβελονιά». Τα κεντήματα προέρχονται από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, του Victoria & Albert (Λονδίνο), του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και του Πελοποννησιακού Λαϊκού Ιδρύματος.