Ο πόλεμος της Αντιγόνης - Οικονόμου-Rosen, Μπίλλι, 1942- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια ;, 2000)
Σε κάποια μικρή πόλη της ελληνικής επαρχίας ζει η Αντιγόνη μαζί με τον αδερφό της και τη γιαγιά τους. Οι γονείς τους πολεμούν στα βουνά μαζί με τους αντάρτες. «Γιατί, ώσπου να τελειώσει ο πόλεμος, άρχισε ένας άλλος;» αναρωτιέται η Αντιγόνη.