Υπαίθριες δραστηριότητες : μέθοδοι και στρατηγικές - Gilberston, Ken (Τελέθριο, 2011)
Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι η βοήθεια προς όλους τους εκπαιδευτές που χρησιμοποιούν το υπαίθριο περιβάλλον ως χώρο διδασκαλίας. Παρουσιάζονται ορισμένες διδακτικές μέθοδοι για άτομα που διδάσκουν σε διάφορους οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων, των κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, των κυβερνητικών υπηρεσιών και πανεπιστημίων. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει μαθησιακούς αντικειμενικούς σκοπούς, δραστηριότητες και παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα το πώς να εφαρμόσετε την διδακτέα ύλη. Περιλαμβάνονται: Μελέτες Περιπτώσεων, Ερωτήματα προς σκέψη, Διαδραστικές Ασκήσεις για την εφαρμογή εννοιών, Συμβουλές και Τεχνικές για να βελτιώσετε τις διδακτικές σας μεθόδους.