Πρόσωπα, ιδέες και θέματα στις επιστήμες της αγωγής : από το μύθο της παιδαγωγικής επάρκειας στην ουσία της παιδαγωγικής σκέψης - Αγγελάκος, Κώστας; Αγγελάκος, Κώστας; Θωμόπουλος, Βασίλης (Καινοτόμες προσεγγίσεις στις επιστήμες της αγωγής ;, 2010)
- Κορυφαίοι εκπρόσωποι των παιδαγωγικών ιδεών - Τομείς και νέα πεδία μελέτης των επιστημών της αγωγής - Σχέση σχολείου και κοινωνίας-πολιτικής - Θέματα ανάπτυξης-εξέλιξης του παιδιού και του εφήβου - Ο εκπαιδευτικός στο σύγχρονο σχολείο - Ζητήματα διδασκαλίας και αξιολόγησης - Θέματα μελέτης και διαχείρισης της διαφορετικότητας στο περιβάλλον του σχολείου.