Σε αυτά πιστεύω : αυτοβιογραφικά σημειώματα - Fuentes, Carlos, 1928-1912 (Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, 2004)
Από την αρχή κιόλας του βιβλίου, με αδρές κινήσεις ο συγγραφέας ξεδιπλώνει το προσωπικό του αλφαβητάρι: φιλία, αγάπη, ευτυχία (το σχετικό κεφάλαιο εκδίδεται για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο), κινηματογράφος, επανάσταση, ομορφιά, έρωτας Θεός, θάνατος. . . Δεν σταματάει όμως εδώ. Συνεχίζει με τις βαθύτερες σκέψεις του, τις εμπειρίες του, τα ταξίδια που έκανε, τις χαρές και τις τραγωδίες που έζησε, τα πρόσωπα που αγάπησε. Το Σε αυτά πιστεύω δεν είναι μόνο το πιο προσωπικό βιβλίο του μεγάλου Μεξικανού συγγραφέα αλλά και ιδιόρρυθμη γεωγραφία στα λογοτεχνικά έργα, στους τόπους και στους ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή του: από τον Όμηρο στον Δον Κιχώτη, από τον Βελάσκεθ στον Βίτγκενστάϊν, από τον Τόμας Μαν στον Κούντερα και τον Μάρκες, από την Εβίτα Περόν στον Τρίτο άνθρωπο (Όρσον Ουέλες) και την Ωραία της ημέρας (Κατρίν Ντενέβ), κι ύστερα πάλι πίσω στον Σαίξπηρ, τον Φώκνερ, τον Κορτάσαρ. Μόνιμη παρουσία οι αψιές μυρωδιές και γεύσεις της χώρας του, και η προδομένη κραυγή της αυτοκρατορίας του ήλιου που εξακολουθεί να ακούγεται στο δικό του Μεξικό.