Οι αφηγητές της νύχτας : μυθιστόρημα - Schami, Rafik, 1946- (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους : Συλλογή κύκνοι, 1996)
Οι αφηγητές της νύχτας, ένα συμβολικό και ιδιόρρυθμο μυθιστόρημα, προσφέρουν στον αναγνώστη τη σοφία, τη μαγεία, τη γοητεία της Ανατολής. Μέσα από τις ιστορίες ξεπροβάλλει ένας ολόκληρος κόσμος με τις αξίες, τα όνειρα, την καθημερινότητα, τη γοητευτική ποικιλία του. Ένα παραμύθι για έφηβους και για μεγάλους.