Οι θεοί της Ατλαντίδας - Gibbins, David, 1962- (Διόπτρα, 2012)
Ατλαντίδα Το θρυλικό νησί χάνεται κάτω από τα κύματα για πάντα. Οι Αρχιερείς της Ατλαντίδας φεύγουν για να σωθούν από τον κατακλυσμό. Όμως πού κρύβουν τους μεγαλύτερους θησαυρούς τους; Γερμανία, 1η ΜΑΪΟΥ 1945 Ένα καταφύγιο στην καρδιά του ερειπωμένου Βερολίνου. Αξιωματούχοι των Ναζί σκοτώνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους και αυτοκτονούν. Όμως οι μεγαλύτεροι αρχαιολογικοί θησαυροί του ναζιστικού καθεστώτος που ήταν κρυμμένοι στο καταφύγιο έχουν εξαφανιστεί... Μαύρη Θάλασσα, σήμερα Στη βυθισμένη, νεολιθική πόλη της Ατλαντίδας, ο υποθαλάσσιος αρχαιολόγος Τζακ Χάουαρντ ανακαλύπτει αρχαία σύμβολα στα ερείπια. Μήπως υπάρχει μια φρικτή νέα εκδοχή της Ατλαντίδας με νέους απάνθρωπους ιερείς; Μήπως το Τρίτο Ράιχ είχε κρύψει ένα απίστευτα επικίνδυνο όπλο που μπορεί με μια λάθος κίνηση να προκαλέσει αφάνταστη καταστροφή; Η τρομακτική έρευνα αρχίζει...