Σκλάβες - Durrani, Tehmina (Βιογραφίες, 1994)
Η Τεχμίνα Ντουρανί είναι είκοσι ενός ετών όταν ερωτεύεται τον Μουσταφά Χαρ, το «Λιοντάρι του Παντζάμπ». Εκείνος είναι είκοσι χρόνια μεγαλύτερός της. είναι από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς του Πακιστάν. Επί δεκατέσσερα χρόνια, ο Μουσταφά και η Τεχμίνα θεωρούνται ιδανικό ζευγάρι. Η Τεχμίνα, που βοήθησε με όλες τις δυνάμεις της τον άντρα της στους πολιτικούς του αγώνες και τον υπερασπίστηκε με σθένος, όταν φυλακίστηκε για τα πολιτικά του φρονήματα, είναι υπόδειγμα σύγχρονης μουσουλμάνας. Στην πραγματικότητα, όμως, η ζωή της είναι κόλαση. Ο Μουσταφά, αφέντης φεουδάρχης, τη δέρνει με τόση βιαιότητα, που αγγίζει τα όρια της τρέλας. Την ταπεινώνει, την απατά με την αδελφή της, τη βιάζει. Η ανατροφή της και ο φόβος αναγκάζουν την Τεχμίνα να υπομένει σιωπηλά το μαρτύριό της. Ώσπου μια μέρα επαναστατεί. Αποφασισμένη να αποκτήσει την ελευθερία της, σπάει τελικά το νόμο της σιωπής. Από εκείνη τη στιγμή είναι μόνη. Η οικογένειά της την απορρίπτει, ενώ ο Μουσταφά προσπαθεί να της πάρει τα παιδιά της. Σήμερα, η Τεχμίνα Ντουρανί έχει την τόλμη να φέρει στο φως τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι μουσουλμάνοι μεταχειρίζονται τις γυναίκες τους. Το βιβλίο της θεωρήθηκε σκανδαλώδες από τους "αφέντες και κυρίους" της χώρας της. Η Τεχμίνα κινδυνεύει. Η μόνη της προστασία είναι η έκδοση σε όλο τον κόσμο αυτού του μυθιστορήματος, που είναι υπόδειγμα θάρρους και δύναμης.