Από Αύγουστο σε Αύγουστο - Κρικέλη, Ελευθερία (Gema, 2010)
Μοιραίο, τυχαίο, πεπρωμένο... Παράμετροι που διαγράφουν και καθορίζουν το δρομολόγιο της ζωής μας και υλικά που φτιάχνουν το σκηνικό του θεατρικού έργου της ζωής του καθενός μας. Πρωταγωνιστές είμαστε όλοι εμείς ανεξαιρέτως. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος του κάθε έργου είναι Εκείνος που ορίζει και προσδιορίζει το φινάλε. Η ώρα που ο καθένας από μας θα βγει στη σκηνή για να παίξει το ρόλο του άραγε έχει εκ των προτέρων προσδιορισθεί και με κάθε λεπτομέρεια μελετηθεί; Πιθανές αναβολές, αν και μοιάζουν απρογραμμάτιστες, ίσως να είναι τελικά απόλυτα και μοιραία προγραμματισμένες για την εξέλιξη του έργου. Γιάννης, Ντουζόν, Χρύσω... μικροί ήρωες, μεγάλοι όμως πρωταγωνιστές της ζωής, έπαιξαν κορυφαίους ρόλους, με μοναδική αυθεντικότητα και επηρέασαν καθοριστικά ανθρώπινες ζωές. Στο έργο που λέγεται "ζωή" δεν υπάρχει σύντομος ή μακρύς, μικρός ή μεγάλος ρόλος. Υπάρχει μόνο ρόλος. Και η Ελπίδα; Είναι πάντα εκεί, είναι οι νότες της πιο γλυκιάς και παρήγορης μελωδίας, γραμμένης απ' αυτή την ίδια την ανθρώπινη φύση, που ακούγεται ως ευφρόσυνη υπόκρουση σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.