Γράμμα για τον βασιλιά - Dragt, Tonke, 1930- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Περιπέτειες, 2011)
Η ιστορία ξεκινάει μια νύχτα αγρύπνιας σ' ένα μικρό παρεκκλήσι. Πέντε νεαροί ξαγρυπνούν περιμένοντας να χριστούν ιππότες. Ο Τιούρι είναι ο νεότερος.Τη νύχτα εκείνη όμως, κάποιος χτυπά την πόρτα και παρακαλεί να του ανοίξουν. Παραβαίνοντας τον κανόνα, ο Τιούρι ανοίγει την πόρτα κι ο άγνωστος του αναθέτει να μεταφέρει ένα γράμμα στον Μαύρο Ιππότη με τη Λευκή Ασπίδα.Όταν όμως ο Τιούρι τον βρίσκει, αυτός ξεψυχάει. Έτσι, απομένει ο μόνος που μπορεί να παραδώσει το γράμμα στον βασιλιά Ουνάουβεν. Κυνηγημένος από τους Κόκκινους Ιππότες, ο Τιούρι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του... Το μυθιστόρημα που ψηφίστηκε από τους Ολλανδούς αναγνώστες ως το καλύτερο των τελευταίων 50 χρόνων.