Αυτό το σπίτι είσαι εσύ : μυθιστόρημα - Lopinot, Joelle, 1956- (Καστανιώτη, 2012)
Η Στέλλα είναι όμορφη και χαρισματική, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει χάσει τη δροσιά και τη ζωντάνια της. Νομίζει πως έχει φτάσει στο σημείο μηδέν, όπου δεν θέλει πλέον τίποτα, δεν ελπίζει σε τίποτα. Η σχέση της με τον Τάκη, τον εριστικό άντρα της, την έχει στραγγίξει, την έχει συρρικνώσει ως προσωπικότητα. Η ζωή της μοιάζει με αργό θάνατο. Ώσπου ένα κυριακάτικο πρωινό, κοντά στο κάστρο της Ναυπάκτου, συναντά αναπάντεχα έναν παράξενο άνθρωπο. Τα λόγια του κλονίζουν τις ανασφάλειές της: "Πάντα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Η ζωή μας είναι η προβολή των σκέψεών μας. Ζήσε τα όνειρά σου! Τόλμησέ το!" Τι θα μπορούσε όμως να αλλάξει η Στέλλα; Γιατί διάλεξε τη βία και την ταπείνωση και όχι τη θετική στάση απέναντι στις προκλήσεις; Υπάρχει τρόπος να σπάσει τις αλυσίδες της; Να βιώσει ξανά τον έρωτα; Πώς ξαναφτιάχνει τη ζωή της μια γυναίκα; Ένας ύμνος στα ζεστά χρώματα της αισιοδοξίας. Ένα μυθιστόρημα που οδηγεί στη γνώση και την ηρεμία, ενώ αναπτερώνει τις απίστευτες ψυχικές δυνάμεις μας, τις κρυμμένες στο βυθό της καθεμιάς.