Χαμένες πατρίδες : Κωνσταντινούπολη - Χατζηγεωργίου, Νίκος Κ. (Μίλητος, 2014)
Αναμφισβήτητα, το κλέος, η γοητεία αλλά και η ιστορικότητα της Κωνσταντινούπολης, της Πόλεως των Πόλεων, όπως πολύ εύστοχα έχει αποτυπωθεί στην οικουμενική κοινή γνώμη, καθώς πρωταγωνίστησε, αλλά και πρωταγωνιστεί στην Ιστορία, σ' ένα σταυροδρόμι δύο ήπείρων, όπου επιτελείται όσμωση διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών, αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς για μια πόλη εξαιρετικά αισθαντική, την οποία θέλουμε όλοι να επισκεφτούμε και να γνωρίσουμε. Με την παρουσα έκδοση φιλοδοξούμε να παραδώσουμε στον κοινό ένα ευσύνοπτό, αλλά και συγκλονιστικό οδοιπορικό για την Πόλη των επτά λόφων, με μία συναρπαστική καταγραφή από την Άλωση έως τις μέρες μας, καταδεικνύοντας έτσι τη λαμπερή πορεία της Ορθοδοξίας στον ιστορικό της χώρο, αλλά επισημαίνοντας και τη δυναμική παρουσία του Ελληνισμού ανά τους αιώνες.