Ελλήνων Πάσχα - Χατζηγεωργίου, Νίκος Κ. (Μίλητος, 2014)
Ο αφιερωματικός αυτός τόμος σκιαγραφεί με τρόπο αριστοτεχνικό τα ήθη και τα έθιμα του Πασχα, της μεγαλυτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, που εορτάζεται περίλαμπρα σε κάθε γωνιά της χώρας μας. 'Έτσι οι πλούσιες παράδοσεις που καθιστούν το Πάχα των Ελλήνων ξεχωριστό, τόσο από λαογραφικής άποψης, όσο και από ιστορικής, σε συνδυασμό με το συλλεκτικό και σπάνιο εικονογραφικό υλικό, καταγράφονται ως μία πανδασία εικόνας και λόγου, αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής, η οποία προσδίδει και το διαφορετικό τόνο στον εορτασμό, που σε πολλά μέρη έλκει τις παραδόσεις του από τη λαογραφία έτσι όπως αυτή καταγράφηκε στο πέρασμα των αιωνων.