Παραμύθι ο έρωτας - Αλεξάνδρου, Γιάννης, 1943- (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 1999)
Ο Γιάννης και η Δανάη ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι με έντονη κοσμοπολίτικη ζωή και επαγγελματικά όνειρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι δικές τους περιπέτειες, όπως και αυτών που τους περιβάλλον, παντρεύονται με την αγάπη, τους αναγωνισμούς και τις ενοχές τους. Βαθαίνουν στην ψυχή. Πλαταίνουν στις μικρότητες. Ο ψίθυρος όμως της ερήμου και της στέπας τούς ακολουθεί και τους καθοδηγεί, έστω και αν αυτοί ζουν, δημιουργούν και ερωτεύονται στο Παρίσι, τη Ρώμη ή την πανέμορφη Σαντορίνη..