Η μουσική του κόσμου : μυθιστόρημα - Γουβέλη, Γιώτα Ν. (Λογοτεχνία / Διόπτρα, 2014)
«...από ένα γάμο στο ξωκλήσι του Αϊ-Λια θα ξεκινήσω να σου λέω την ιστορία, ένα γάμο που τον θυμάμαι σαν να 'ταν τώρα κι ας περάσανε κοντά σαράντα χρόνια από τότε». Σε κάποια γωνιά της ελληνικής υπαίθρου στα τέλη της δεκαετίας του '50, όπου η κλειστή κοινωνία καθρεφτίζει τη μιζέρια αλλά και την ισχύ της ανθρώπινης ύπαρξης, η 17χρονη Αρτεμισία γνωρίζει τη βίαιη όψη της ζωής και στιγματίζεται για πάντα. Θα ξαναβρεί το χαμόγελό της στα μάτια του νεαρού Κωστή και μαζί θα ονειρευτούν και θα σχεδιάσουν μια καλύτερη ζωή που θα τους οδηγήσει στην πόλη, αφήνοντας για πάντα πίσω το παρελθόν. Ωστόσο, τα όνειρα και οι προσδοκίες τους θα ανατραπούν πολλές φορές ακόμα. Τα σκαμπανεβάσματα της ζωής τους ακολουθούν τα κρεσέντα της μουσικής του κόσμου, της μουσικής που συνθέτει το σύμπαν ζυμώνοντας το καλό με το κακό, το μεγαλείο με τη μικρότητα, τις μονοδιάστατες κοσμικές χορδές τη μια με την άλλη... Το best seller του καλοκαιριού! Ένα βιβλίο που θα συζητηθεί πολύ και που θα διαβαστεί ακόμη περισσότερο.