Το δάκρυ. - Kate, Lauren (Ψυχογιός, 2014)
ΠΟΤΕ MA ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΚΛΑΨΕΙΣ... Η μητέρα της Γιουρίκα δίδαξε στην κόρη της αυτό τον κανόνα πριν από πολλά χρόνια. Όμως, τώρα έχει φύγει από τη ζωή και όπου πάει η Γιουρίκα βρίσκεται κι εκείνος: ο Άντερ, το ψηλό, ξανθό, χλωμό αγόρι που γνωρίζει πράγματα που δε θα 'πρεπε, που την προειδοποιεί ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο, που τη φέρνει στα πρόθυρα των δακρύων, έτσι όπως δεν την έχει φέρει ποτέ κανείς. Ωστόσο, ο Άντερ δε γνωρίζει το σκοτεινότερο μυστικό της: από τότε που πνίγηκε η μητέρα της σε ένα περίεργο δυστύχημα, η Γιουρίκα εύχεται να ήταν κι αυτή νεκρή. Για ελάχιστα πράγματα νοιάζεται στη ζωή: για τον κολλητό της, τον Μπρουκς, και για μια αλλόκοτη κληρονομιά - ένα γράμμα, ένα μενταγιόν, ένα μυστηριώδες πέτρωμα κι ένα παμπάλαιο, ακατανόητο βιβλίο που μιλάει για μια κοπέλα η οποία πληγώθηκε στον έρωτα και τα αστείρευτα δάκρυά της βύθισαν μια ολόκληρη ήπειρο. Η Γιουρίκα θα ανακαλύψει ότι δεν πρόκειται για μύθο, ότι ο Άντερ μπορεί να λέει την αλήθεια και... ότι η ζωή της κρύβει πολύ πιο σκοτεινά, υποθαλάσσια ρεύματα απ' ό,τι είχε φανταστεί ποτέ. Το πρώτο μέρος μιας συναρπαστικής διλογίας που τα έχει όλα: απόλυτο έρωτα, εφιαλτικά μυστικά και σκοτεινή μαγεία... ένα σύμπαν όπου όλα όσα αγαπάς μπορεί να παρασυρθούν στον βυθό του ωκεανού.