Όταν μου κράτησες πρώτη φορά το χέρι - O'Farrell, Maggie, 1972- (Το μήλο, 2012)
Όταν ο σοφιστικέ Ινές Κεντ εμφανίζεται στο κατώφλι της, η Λέξι Σινκλέρ συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο να αρχίσει η ενήλικη ζωή της και φεύγει για το Λονδίνο. Οι δυο τους θα βρεθούν στο Σόχο του 1950, στην καρδιά της καλλιτεχνικής σκηνής, όπου θα χτίσουν μια καινούργια ζωή. Στο σήμερα η Ελίνα και ο Τεντ προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες τους μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού. Η Ελίνα αγωνίζεται να συμφιλιώσει τις απαιτήσεις της μητρότητας με τις ανάγκες του καλλιτεχνικού της εαυτού, ενώ τον Τεντ τον στοιχειώνουν μνήμες από την παιδική του ηλικία οι οποίες δεν συμφωνούν με την εκδοχή των γονιών του για τα γεγονότα. Καθώς ο Τεντ ξεκινά να αναζητά απαντήσεις, διαγράφεται το πορτρέτο δύο εξαιρετικών γυναικών, οι οποίες αν και ζουν σε διαφορετικές εποχές, με απόσταση πενήντα χρόνων η μία από την άλλη, συνδέονται με απροσδόκητο τρόπο.