Ελλάς άνωθεν : οικισμοί - Αποστολοπούλου, Βίκυ; Γιαννέλος, Γιάννης; Χαϊδεμένος, Νίκος (Μίλητος, 2014)
Επιβλητικά οχυρά στραμμένα προς ένα αθέατο παρελθόν, μεγαλόπρεπα αρχοντικά καμωμένα με τη στιβαρή πέτρα, γραφικά καλντερίμια «σημαδεμένα» από τα βήματα των χιλιάδων περαστικών, θρησκευτικά μνημεία εμποτισμένα με κατανυκτικές μνήμες αιώνων, παραδοσιακό χρώμα και άρωμα παντού. Έτσι, πολύ περιεκτικά, θα μπορούσε να αποτυπώσει κανείς την εικόνα των παραδοσιακών οικισμών της Ελλάδας η αρχιτεκτονικη και πολιτιστική αξία των οποίων δεν μπορεί να συνοψιστεί σε λίγες μόνο λέξεις. Τα αρχιτεκτονικά και όχι μόνο αριστουργήματα των παραδοσιακών οικισμών της Ελλάς ξετυλίγονται εμπρός στα ματιά του αναγνώστη μέσα από το μοναδικό φωτογραφικό υλικό της παρούσας έκδοσης. Έτσι με αριστοτεχνικό τρόπο αποτυπώνεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των οικιστικών αυτών συνόλων, που ανήκουν στους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής παράδοσης.