Η διδασκαλία του Ζεν - Bodhidharma (Πύρινος Κόσμος, 1993)
Ο Μποντχιντχάρμα θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του κινέζικου Βουδισμού και κυρίως της Σχολής Τσαν ή Ζεν. Γεννήθηκε στην Ινδία αλλά έζησε και δίδαξε στην Κίνα προς το τέλος του 5ου αιώνα μ.Χ. Λέγεται ότι πέρασε εννιά χρόνια βυθισμένος σε βαθύ διαλογισμό μπροστά στον τοίχο μιας σπηλιάς, κοντά στο περίφημο μοναστήρι του Σαολίν. Το όνομά του συνδέθηκε όχι μόνο με το Ζεν αλλά και με το κουνγκ φου, ακόμα και με το τσάι. Η διδασκαλία του ήταν μοναδική και χρησιμοποίησε το ξίφος της σοφίας για να ελευθερώσει τους μαθητές του από όλα τα δεσμά. Σε αυτό το μικρό βιβλίο παρουσιάζονται συγκεντρωμένα τα λόγια του μεγάλου δασκάλου, που διατηρούν αμείωτη την αξία τους για τον άνθρωπο του σύγχρονου κόσμου.