Ιωάννης Καποδίστριας : ζητιάνος για την Ελλάδα - Δαμιανίδου, Δέσποινα Ι. (Χριστιανική Ελπίς, 2009)
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο περιλαμβάνεται η ζωή και η δράση του ως το 1821, οπότε ζήτησε την παραίτησή του από το υπουργείο των εξωτερικών της Ρωσσίας, ενώ στο δεύτερο μέρος αναφέρεται η δραστηριότητά του για την ανάπτυξη και οργάνωση του φιλελληνικού κινήματος, οι ενέργειές του για την αυτονομία της Ελλάδας, το έργο του ως Κυβερνήτη της Ελλάδας και ο άδικος χαμός του