Το παλάτι των αναμνήσεων - Bartok, Mira (Λογοτεχνία / Μεταίχμιο, 2014)
Όμορφη, χαρισματική και ταλαντούχα, η Νόρμα Χερ στα δεκαεννιά της θα διαγνωσθεί σχιζοφρενής. Η ψυχική της ασθένεια δεν θα την εμποδίσει να μεγαλώσει τις δυο της κόρες, τις οποίες λατρεύει. Καθώς όμως η πνευματική της κατάσταση επιδεινώνεται, η σχέση τους θα δοκιμαστεί. Η Μίρα και η Ναταλία για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια κόβουν κάθε επαφή μαζί της, κρύβονται για να μην μπορεί να τις εντοπίσει. Όταν ειδοποιούνται πως η άστεγη και «ανισόρροπη» μητέρα τους βρίσκεται στα τελευταία στάδια ενός επιθετικού καρκίνου, ταξιδεύουν στο Κλίβελαντ για να συμφιλιωθούν μαζί της. Αυτές τις δύσκολες ώρες η Μίρα θα ανακαλύψει το κλειδί μιας αποθήκης όπου η μητέρα της κρατά φυλαγμένα ημερολόγια, οικογενειακές φωτογραφίες, παλιά παιχνίδια και άλλα προσωπικά της αντικείμενα. Χαμένες αναμνήσεις την κατακλύζουν και την οδηγούν σε μια ανασύσταση του σπαρακτικού παρελθόντος της.