Ο κώδικας του Παρθενώνα - Johnson, Robert Bowie (Αρχέτυπο, 2006)
Η δημιουργία του κόσμου, η συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας, είναι καταγραμμένες στα μάρμαρα του Παρθενώνα μέσω ενός ιδιότυπου κώδικα, υποστηρίζει στο ανατρεπτικό και πολύ ενδιαφέρον αυτό το βιβλίο του ο αμερικανός ερευνητής Robert Bowie Johso, προκαλώντας διεθνώς έντονες συζητήσεις. Ο ίδιος κατάφερε να σπάσει αυτόν τον κώδικα των αρχαίων Ελλήνων και αποκαλύπτει, μεταξύ των άλλων, το εξής, οι ήρωες και οι θεοί που πρωταγωνιστούν στην ελληνική μυθολογία, είναι ουσιαστικά τα ίδια αρχέτυπα, οι ίδιοι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν με άλλα ονόματα στην εβραϊκή Γένεση!