Αργώ : μυθιστόρημα - Θεοτοκάς, Γιώργος, 1905-1966 (Νεοελληνική λογοτεχνία, 1987)
Το πρώτο μέρος της Αργώ κυκλοφόρησε το 1933. Το έργο ολοκληρώθηκε τρία χρόνια αργότερα σε δύο τόμους. Το βιβλίο είναι μια τοιχογραφία της Ελλάδας του μεσοπολέμου, έτσι όπως συνταρασσόταν από ποικίλες ιδεολογίες, απ' τις συνέπειες της μικρασιατικής καταστροφής και από τα αλλεπάλληλα στρατιωτικά κινήματα. Το πλήθος των ηρώων κινείται γύρω από τον ίδιο πόλο: τις τάσεις μιας γενιάς αισιόδοξης και δημιουργικής, που οι συνεχείς εθνικές καταστροφές την οδήγησαν σε βαθιά απογοήτευση.