Assassin's creed, - Bowden, Oliver (Διόπτρα, 2014)
Ο ΝΙΚΟΛΟ ΠΟΛΟ, ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΡΥΦΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ - ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΤΑΐΡ, ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΑΣΑΣΙΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. Ο Αλταΐρ ξεκινά για μια τρομερή αποστολή• μια αποστολή που θα τον οδηγήσει από τη μια άκρη των Αγίων Τόπων ως την άλλη και θα του αποκαλύψει το πραγματικό νόημα του Δόγματος των Ασασίνων. Για να αποδείξει την αφοσίωσή του, ο Αλταΐρ καλείται να αντιμετωπίσει θανάσιμους εχθρούς, μαζί και τον ηγέτη των Ναϊτών, Ρομπέρ ντε Σαμπλέ. Στο βιβλίο εξιστορείται για πρώτη φορά η ζωή του Αλταΐρ: ένα συναρπαστικό ταξίδι που αλλάζει το ρου της ιστορίας• η αέναη μάχη του ενάντια στη συνωμοσία των Ναϊτών• μια τραγική οικογενειακή ζωή που κόβει την ανάσα• και η απόλυτη προδοσία ενός παλιού φίλου.