Μνήμη - Khoury, Raymond (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2012)
Ο πράκτορας του FBI Σον Ρέιλι και η κοπέλα του, η αρχαιολόγος Τες Τσέικιν, γνώριμοι ήρωες των μυθιστορημάτων του Ρέιμοντ Κάρι, επιστρέφουν σε άλλο ένα συναρπαστικό θρίλερ, που εκτείνεται από τη σημερινή εποχή μέχρι το Μεξικό του 1700 - και ίσως ακόμα πιο πίσω. Τι θα συνέβαινε αν υπήρχε μια φαρμακευτική ουσία, χαμένη στην ιστορία μέσα στις ζούγκλες της Κεντρικής Αμερικής, ικανή να προκαλέσει μια εμπειρία τόσο σημαντική και τόσο ανησυχητική, που θα μπορούσε να κλονίσει τα ίδια τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού; Τι θα συνέβαινε αν ισχυρές δυνάμεις και από τις δύο πλευρές του νόμου πληροφορούνταν την ύπαρξη αυτής της ουσίας και ξεκινούσαν ένα άγριο, ασυμβίβαστο κυνηγητό για την απόκτησή της; Γεμάτο από την αδιάκοπη αγωνία και τις αναπάντεχες ανατροπές που απολαμβάνουν οι λάτρεις του Κάρι, η Μνήμη μπήκε στις λίστες των best sellers παντού όπου εκδόθηκε.