Το αμάρτημα της μητρός μου - Βιζυηνός, Γεώργιος Μ., 1849-1896 (Νεοελληνική λογοτεχνία εικονογραφημένη, 1993)
Το αμάρτημα της μητρός μου είναι διήγημα του συγγραφέα Γεωργίου Βιζυηνού. Είναι το πρώτο διήγημα του συγγραφέα και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1883 στο περιοδικό «Εστία» (έτος Η΄, τόμος ΙΕ΄).