Εισαγωγή στη φιλοσοφία - Αυγελής, Νίκος ([χ.ό.], 2001)
Το βιβλίο αυτό, προϊόν πολύχρονης διδασκαλίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να εισαγάγει τον αναγνώστη στα θεμελιώδη προβλήματα της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας. Συνδυάζει τη συστηματική και την ιστορική διάσταση της φιλοσοφίας στο μέτρο που αντλεί από την ιστορία για να ανασυγκροτήσει τα φιλοσοφικά συστήματα και από τα φιλοσοφικά συστήματα, για να συντάξει μια φιλοσοφική ιστορία της φιλοσοφίας. Η ιστορικότητα της φιλοσοφίας, άμεσα συνυφασμένη με τη βαθύτερη ουσία της, υπαγόρευσε τη μέθοδο και καθόρισε τη δομή του βοηθήματος αυτού.