Μαρία Κάλλας 30 χρόνια μετά - Λουκάκος, Κυριάκος (Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, 2007)
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει στο "Έτος Μαρία Κάλλας" με δική του έκθεση. Πρόθεσή μας είναι να πα-ρουσιαστεί η θέση της Κάλλας στο πάνθεον του λυρικού θεάτρου, να προβληθεί το έργο και η συνεισφορά της Ελληνίδας αοιδού και συγχρόνως να προσεγγίσουν οι επισκέπτες τη μαγεία του κόσμου της όπερας. Η Μαρία Κάλλας αποτελεί φαινόμενο για το λυρικό θέατρο. Η μοναδική ποιότητα της φωνής της, η εντυπωσιακή σκηνική παρουσία της, η υποκριτική της δεινότητα, η απαράμιλλη ερμηνευτική της σφράγισαν την ιστορία της όπερας. [...]