Η δύναμη των έξι. - Lore, Pittacus (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Περιπέτειες, 2012)
Έπιασαν το Νούμερο Ένα στη Μαλαισία. Το Νούμερο Δύο στην Αγγλία. Το Νούμερο Τρία στην Κένυα. Προσπάθησαν να πιάσουν το Νούμερο Τέσσερα στο Οχάιο -μάταια. Εγώ είμαι το Νούμερο Εφτά. Μία από τους Έξι που απέμειναν. Και είμαι έτοιμη για μάχη. "Η δύναμη των Έξι" συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το "Είμαι το Νούμερο Τέσσερα", το πρώτο βιβλίο της σειράς όπου γνωρίσαμε τον μυστηριώδη Τζον Σμιθ, έναν έφηβο που κρύβεται στη Γη καθώς ο πλανήτης του, ο Λόριεν, καταστράφηκε απ' τους Μογκαντόρι. Ο Τζον αναρρώνει απ' τη μάχη στο Παραντάιζ του Οχάιο και φεύγει με την αινιγματική Έξι, τον γήινο φίλο τους Σαμ Γκούντι και τον Μπέρνι Κοσάρ, τον σκύλο-Χίμαιρα. Οι τρεις τους διασχίζουν την Αμερική και προετοιμάζονται για την επόμενη μάχη. Παράλληλα, η Μαρίνα, που είναι το Νούμερο Εφτά των Γκάρντι, ζει σ' ένα μοναστήρι στην Ισπανία με τη Σεπάν της, την Αντελίνα. Μόλις μαθαίνει τι έγινε στο Οχάιο, καταλαβαίνει ότι πρέπει να ενωθεί με τον Τζον Σμιθ και τους άλλους ώστε να αυξήσουν τις δυνάμεις τους. Όμως η Αντελίνα αρνείται να τη διδάξει τα μυστικά του Λόριεν και τις Κληρονομιές της... Αδιάκοπη δράση, αποκαλύψεις, μυστικά κι ένα επικό τέλος που θυμίζει την τελική σκηνή της ταινίας "Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται" συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που θα ενθουσιάσει κάθε έφηβο. "Η δύναμη των Έξι" αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας σειράς βιβλίων με τίτλο "Η Κληρονομιά των Λόριαν". Το πρώτο βιβλίο της σειράς ("Είμαι το Νούμερο Τέσσερα") έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο με παραγωγό τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.