Χουρέμ - Altinyeleklioglou, Demet (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2012)
H Χουρέμ, παρά τη δύναμη και τη μεγαλοπρέπειά της, βασανίζεται, όπως όλες οι γυναίκες που νιώθουν τρικυμία στην ψυχή τους, από τους φόβους που καλλιεργήθηκαν από τις τραγωδίες του παρελθόντος. Έπειτα από λίγα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια αναγκάστηκε να παλέψει με τα ατελείωτα τραύματα που έγιναν αιτία να αντιμετωπίσει με άλλο τρόπο τη ζωή. Την απάγουν, την πουλούν, τη δέρνουν, την εξευτελίζουν, τη βιάζουν. Αντί να υποταχθεί στα γεγονότα, εκείνη προτίμησε να αγωνιστεί. Οι πίκρες που έζησε τροφοδοτούν τα κίνητρα της εκδίκησης και της απληστίας. Όμως πιάνεται στη δαγκάνα των φυσικών ορμών που δεν μπορεί να τις ομολογήσει ούτε στον εαυτό της. Είναι συναισθηματική για να μπορεί να ερωτευτεί και μητρική για να χτυπά η καρδιά της μόνο για τα παιδιά της. Είναι δηλαδή γυναίκα. Η ομορφιά της και το γεγονός ότι έγινε σύζυγος του πιο ισχυρού άντρα στον κόσμο, του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, είναι φυσικό να δημιουργούν άσπονδους εχθρούς γύρω της. Είναι αναγκασμένη να προστατέψει τον εαυτό της και τα παιδιά της από τους εχθρούς. Με όποιο αντίτιμο χρειαστεί.