Τα καλύτερά μου χρόνια - Παπάκου, Βάσω, 1948- (Ελληνική λογοτεχνία / Νέα Σύνορα, 2000)
"Είναι ωραία η ζωή. Φτάνει να ξέρεις πως κάθε μέρα είναι μοναδική. Μη στέκεσαι ποτέ. Είναι ανόητο να χολοσκάς για κάτι που έγινε και πέρασε. Μην κρέμεσαι απ' το χτες. Άσ' το στην ιστορία. Κοίταξε το σήμερα. Αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία". Η Αγγέλα βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει εγκλωβισμένη στον έρωτα του ώριμου παντρεμένου άντρα. Η αγάπη του σαν χείμαρρος ξεπήδησε αδάμαστη, έτοιμη να την πνίξει.