Γονείς απλά : μαθαίνουμε να ζούμε με λιγότερο άγχος, δίνουμε αξία στην καθημερινότητα, προσφέρουμε χαρά, ηρεμία και ασφάλεια στα παιδιά μας - Payne, Kim John (Καλειδοσκόπιο, 2009)
Σε κάθε όψη της ζωής μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέφος από αντικείμενα και επιλογές. Αν εμείς οι ενήλικες νιώθουμε τόσο εξαντλημένοι, φαντάσου πώς θα αισθάνονται τα παιδιά! Σίγουρα όχι ευτυχισμένα. Αντίθετα με όλα όσα μας λένε οι διαφημίσεις, οι πολλές επιλογές είναι τυραννία. Μια άλλη μορφή άγχους. Aφήνουν ελάχιστο χρόνο και επίσης διαβρώνουν τα κίνητρα και την ευημερία μας. Χτίζουμε τις οικογένειές μας πάνω στο «πάρα πολλά»: πάρα πολλά αντικείμενα, πάρα πολλές επιλογές, πάρα πολλές πληροφορίες, πάρα πολύ γρήγορα. Ο συγγραφέας του βιβλίου, Kim John Payne έχει δουλέψει, ως ψυχολόγος και σύμβουλος οικογένειας, με πάρα πολλούς γονείς και παιδιά. Μαζί τους βρήκε τρόπους για να μειώσουμε το άγχος και να αποκαταστήσουμε μια αίσθηση ψυχικής ηρεμίας και ευδαιμονίας στα παιδιά και αυτές μοιράζεται μαζί μας στο βιβλίο γονείς Απλά! Με την Lisa M. Ross.