Ο ελληνικός τρόπος - Hamilton, Edith, 1867-1963 (Ανατολικός, 2004)
[...] "Ο Ελληνικός Τρόπος" δεν είναι ένα βιβλίο ιστορίας. Είναι ένα βιβλίο που καλύπτει τον ελληνικό πολιτισμό στο απόγειό του, τον 5ο αιώνα π.Χ., και υπενθυμίζει το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Ένα βιβλίο που έγινε κλασικό από τη στιγμή που κυκλοφόρησε, διαπαιδαγώγησε πολλές γενιές αναγνωστών και διαμόρφωσε συνειδήσεις σχετικά με το τι οφείλει η ανθρωπότητα στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. "Ο Ελληνικός Τρόπος" είναι μια γεμάτη πάθος ωδή στους Αρχαίους Έλληνες και τα πνευματικά τους επιτεύγματα που καλύπτει όλο το εύρος και το μεγαλείο της πνευματικής ζωής στην Αθήνα του 5ου αιώνα μέσα από τα έργα όλων των μεγάλων και σημαντικών συγγραφέων του χρυσού αιώνα του Περικλή: του Πινδάρου, του Πλάτωνα, του Αριστοφάνη, του Ηροδότου, του Θουκυδίδη, του Ξενοφώντα, του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευρυπίδη. [...]